Omega B välimised lingid ei taha tagumisi uksi hästi avada, on mingit püsivat head lahendust?

Interjööri & Eksterjööri puudutavad postitused
Vasta
Kasutaja avatar
pahaahv
Huviline
Auto: Omega B 97 X20XEV Atm
Has tänanud: 1 kord

Omega B välimised lingid ei taha tagumisi uksi hästi avada, on mingit püsivat head lahendust?

Postitus Postitas pahaahv »

Tere taas ja võhik jälle siin.

Kui auto ostsin siis kõik uksed käisid igatepidi mängleva kergusega kinni ja lahti. Veel imetlesin kui kena klõpsuga uksed kinni käivad ja kui kergelt. Siis aga tulid jahedamad ilmad ja kena klõps linki tõmmates asendus siukese hädise tuhmi tõnksuga, mis vist paar korda avas ust ja peale seda on mul pmst kaheukseline Omega.

Seest avaneb hästi aga kunde tagumine uks ei taha väljast minu käe all üldse avaneda ja juhipoolne tagumine uks avaneb siis kui preili Omegal hea tuju on. Täna proovisin mulle soovitatud uksepeale vajutamist ja ennäe, sai isegi mõlemad uksed lahti, kuigi läbi häda - ma ei tea kuidas täpselt seda ust lükata ja vajutada kui seda avada soovin, normaalne see igatahes pole minu hinnangul. :D

Saan aru, et nii mõnigi omanik on sellega jamanud. Mis see näkku paneb seal ja kas minusugune saab midagi nokitseda et nad hästi või paremini käiks?

Jõudu.
Kasutaja avatar
Rax
Klubiliige
Auto: 2.5DTI
Has tänanud: 51 korda
Been tänatud: 71 korda

Re: Omega B välimised lingid ei taha tagumisi uksi hästi avada, on mingit püsivat head lahendust?

Postitus Postitas Rax »

Minu kümnest omega B-st ainult kahel on lingi jama olnud ja see oli ka juhiukse link, mis toimis ainult täitsa ülevalt otsast. Ega seal muud rohtu polegi kui vahetus. Polstrid maha ja lingid küljest, ss vast pilt selgem mis seal segab. Pildil parempoolne on üks näide ühest lingist mida on nö peenelt üritatud parandada aga ei töötand ikka nii nagu peaks ja läks külge korralik. See kaar murdub ära ja siis ei tõmba varrast enam piisavalt et lukku avada.
20240120_152642.jpg
20240120_152642.jpg (151.84 KiB) Vaadatud 497 korda
56232754
Kasutaja avatar
Tomzz
Administraator
Auto: Ainult head autod😎
Has tänanud: 70 korda
Been tänatud: 72 korda

Re: Omega B välimised lingid ei taha tagumisi uksi hästi avada, on mingit püsivat head lahendust?

Postitus Postitas Tomzz »

Tegelikult saab seda ka veidi reguleerida.
Üks võimalik põhjus on,et see reguleerkruvi on kuidagi paigast läinud:
IMG_5151.jpeg
IMG_5151.jpeg (165.08 KiB) Vaadatud 485 korda
Teine
variant oleks proovida lukuvastust minimaalselt liigutada.
Old Opels Never Die,They Just Go FASTER!
Y32SE + LSD manu/3,2 ATM /3.0 manu
Kasutaja avatar
raudpats0
Huviline
Has tänanud: 23 korda
Been tänatud: 15 korda

Postitus Postitas raudpats0 »

Ma toetasin põidla lingi keskele umbes vastu plekki ja siis tõmbasin linki. Seda reguleerimist mida tomzz mainis seda ka ütlesin.
Kõrvalistujapoolsel on natuke pikemaks vaja seda pulka keerata. Teise kujuga kui esimesel uksel. Ukse sees võimalik reguleerida kui liigub aga kuradi sitt ligipääs,vähemalt minu kindanumbriga. Muidu mõlemad pooled vaikselt tehes pool tundi . Vajalikud tööriistad ph2 ristpea kruvikas ja pika varrega 10mm padrunvõti ja natuke kannatust.
119BDD-110kw automaat caravan 2002
2003 96kw manuaal 5 ust luukpära 2003 seljakott
1993 2,0 ***kw nelik kupee
2004 2,5 128kw nelik SUV
tel: 58162851
Kasutaja avatar
Martin
Klubiliige
Auto: 3.5 Bi-turbo+1,8 Omega A+1.9TDi Saab 95+Kawasaki ER-6n
Has tänanud: 30 korda
Been tänatud: 83 korda

Postitus Postitas Martin »

Lihtsam on varras uksest välja võtta, paar tiiru peale keerata ja siis uuesti sisse proovida. see ülemine kiirkinnitus käib suht lihtsalt lahti.
enamike on see plastik reguleermutter varda ülge knni kasvanud nkn ja ega väga ei liigu näppudega.
53917831 Diagnost
võtmed viewtopic.php?f=23&t=13081
varuosad viewtopic.php?f=23&t=15038
tööriistad viewtopic.php?f=49&t=13534
Vasta