kütusekulu omega 2.0 100kw
Re: kütusekulu omega 2.0 100kw
No eks omegal suur kere ka taga vedada,mis sest et 2,0 mootoor vahel...mul keskmine tavaliselt 8 -9 kusagil aga vahel ka 11l.

Mul 95 aasta Omega, 2.0 100kw. Kütusekulu puhtal linnasõidul 11-12. Diagnostikas väideti, et vigu pole. Penskari kombel ökosõitu ei harrasta (1500-2000 pööret ja käiguvahetus ning Pärnus juba käiguga pidurdamise alustamine kuna Tallinnas on ees fooris punane tuli). Samas hullu ka ei pane. Tavaliselt toimub käiguvahetus nii 3000-3500 pöörde pealt.
Kas siiski peaks mingit viga otsima või see normaalne? Need 8-9 liitri mehed võiks natuke oma sõitu iseloomustada, siis teaks kas ja kuidas edasi toimetada. Rõhutasn, et jutt on 100% linnasõidust (Tallinn).
Kas siiski peaks mingit viga otsima või see normaalne? Need 8-9 liitri mehed võiks natuke oma sõitu iseloomustada, siis teaks kas ja kuidas edasi toimetada. Rõhutasn, et jutt on 100% linnasõidust (Tallinn).
Mina isiklikult vahetan käiku kusagilt 2000-2500 pöörete pealt....suvel vähem,talvel rohkem kuid üldiselt arvestan 10l - 100le.dworkin kirjutas:Mul 95 aasta Omega, 2.0 100kw. Kütusekulu puhtal linnasõidul 11-12. Diagnostikas väideti, et vigu pole. Penskari kombel ökosõitu ei harrasta (1500-2000 pööret ja käiguvahetus ning Pärnus juba käiguga pidurdamise alustamine kuna Tallinnas on ees fooris punane tuli). Samas hullu ka ei pane. Tavaliselt toimub käiguvahetus nii 3000-3500 pöörde pealt.
Oleneb kuidas mootorit hooldatud ja hoitud on,sellest ka oleneb bensu kulu!
Mina leidsin oma vea üles..nukkvõlli andur:) Loodan,et kütusekulu nüüd väheneb kui selle korda saan...
Kuid ka mind paneb imestama et mõned saavad siin linnasõidul küttekuluks 10 l sajale vms..aga mine sa tea:)
Kuid ka mind paneb imestama et mõned saavad siin linnasõidul küttekuluks 10 l sajale vms..aga mine sa tea:)
Kas said ise veale jälile(kodusel teel)või käisid remondi kohas?
Nukkvõlli anduri vea puhul ei lähe mootor korralikult pöördesse.Kudas sinu masina puhul oli?
Nukkvõlli anduri vea puhul ei lähe mootor korralikult pöördesse.Kudas sinu masina puhul oli?
Tagavedu,kindel edu!
107kw caravan.Man+LSD
107kw caravan.Man+LSD
Masin ´94a. ja seisr näitab nii,nagu tehas selle näitamise ette nägi.Panen liitri sisse,seier tõuseb,panen 10 liitrit sisse seier tõuseb kriipsukese jagu...Kütusekulu arvutusi teen nii,et paak täis ja kui juba punane tuli põleb,siis teen odomeetri näidu järgi ka vastava arvestuse.martin83 kirjutas:Tim, ma ei viitsi hetkel uurida, kas sõidad uuema või vanema autoga. Uuemate puhul jah võib see seier suhteliselt täpselt näidata ja sa võid selle järgi ka umbkaudseid kütusekulu arvutusi teha.
Norm tulemus ju,maanteel alla 10l/100km.Nii see asi beabki olema,ei saa aru milles probleem.martin83 kirjutas:Näiteks eelmise Omegaga, kütuse seier langes kõige alumisele tasemel, ehk siis täitsa nulli. Võtsin Võrus tanklast 10 liitrit kütust kaasa ja panin Tartu poole ajama, et näha, kaugele ma jõuan. Krt, peaagu tagasi Võrru jõudsin, seega ca 110 km.
Väga lihtne seletus asjale-kulunud reostaat plaat kütusetaseme anduril.Ei ole mõtet tankida mõne liitri kaupa,niimoodi see reostaat ära kulubki 10-20 liitri skaala kohapeal.martin83 kirjutas: Et siis kui seierit uskuda, kuidas see võimalik peaks olema? Paar Omegat tagasi oli juhus selline, et kui paak oli täis, oli ka seier ilusti üleval, kui aga seieri järgi alla 20 liitri sees oli, langes ka seier lihtsalt nulli.

Tagavedu,kindel edu!
107kw caravan.Man+LSD
107kw caravan.Man+LSD
Käisin diagnostikas ja kui aus olla siis mootor uimane ei tundunud kuigi kui nüüd nii mõtlema hakata siis osadel juhtudel oli uimane jah..
Krt sa sellest seierist aru saad. Katsetan hetkel järgmise Omegaga. Hetkel on seier punase osa kõige all (langeda saab kuni pulgani vist?), kompuuter näitab, et sõita saab veel 98 km. No proovime...
Minu 100kw võttis kõik ära mis ma talle andsin
Aga tegelikult mina ei saa üldse aru, et miks suur osa inimestest piinab oma auto kütusepumpa ja filtreid sõites nn tühja paagiga sest uus pump pole ju just kõige odavam

Aga tegelikult mina ei saa üldse aru, et miks suur osa inimestest piinab oma auto kütusepumpa ja filtreid sõites nn tühja paagiga sest uus pump pole ju just kõige odavam

Omega FL 2,5 TDI 2002, Navara D40 2010a
, Audi A4 2,5TDI 1999a,

Ei julenud riskida, läksin tanklasse. Aga miks katsetada, eks ikka sellepärast, et edaspidi teada, kui kaugele seier kukkuda võib
Näiteks Võru Valga vahe ca 100 km ja tanklat sellel marsruudil ei ole. Ok, nüüd mõnda aega juba Rõuges on. Ma olen ikka päris mitu korda Valgast minema sõitnud ja siis hiljem avastanud, et krt, kütuse tuluke ju põles ja siis närveldades edasi sõitnud. Siiani ei ole teele jäänud.

Ma sain nüüd ka kütusekulu alla 10l/100. Sõita tuleb väga aeglaselt, käiku tuleb vahetada 1500-2000 pöörde vahel. 2000 on juba selge priiskamine. Gaasipedaali toihib vaevu puudutada. Kiiruseni 50km/h jõudmiseni kulub pool tundi.
Sul mingi väga suur jama.Mina vahetan tavaliselt käiku 2500-3500 rpm´i vahemikus.dworkin kirjutas:Ma sain nüüd ka kütusekulu alla 10l/100. Sõita tuleb väga aeglaselt, käiku tuleb vahetada 1500-2000 pöörde vahel. 2000 on juba selge priiskamine. Gaasipedaali toihib vaevu puudutada. Kiiruseni 50km/h jõudmiseni kulub pool tundi.
Suvekummidega sõitma hakates(juba nädal aega)langes keskmine bens.kulu compu järgi 8,6 peale,enamus sõite kohalikud lühikesed otsad.
Mis sellest diagnostikast sai,õigemeni nukkvõlli anduri veast?
Tagavedu,kindel edu!
107kw caravan.Man+LSD
107kw caravan.Man+LSD
minul 2.0-l 98.a oomil oli talvel kütusekulu umbes 11,12l sajale (komput pole)
aga nüüd
:D:D on 9. midagi keskmine.. enamus sõidud maanteel, nagu ta talvel.
mul on vb pluss ka see,et kütusefilter on umbes suht
hoiab kütete kokku võinii....
reedel oli 20l kütet paagi ja keset päeva mingi 4 või 5 kord käivitada siis auto läks käima nagu torud oleks tühjad... lubab-lubab-lubab ja siis lõpuks läheb...
ostsin eile uue filtri tartust fixusest maksis 12-st (kui kedagi huvitab) ning loodan nüüd paremat liikumist ning käivitamist:)
aga kütusekulu kohta niipalju veel,et saaks suvekummid alla siis peaks kh tiba väiksemaks minema ( + üks miinus pidurikettad mis suht läbi ja ei lükka klotse enam laiali eriti ) :S
aga nüüd

mul on vb pluss ka see,et kütusefilter on umbes suht

reedel oli 20l kütet paagi ja keset päeva mingi 4 või 5 kord käivitada siis auto läks käima nagu torud oleks tühjad... lubab-lubab-lubab ja siis lõpuks läheb...
ostsin eile uue filtri tartust fixusest maksis 12-st (kui kedagi huvitab) ning loodan nüüd paremat liikumist ning käivitamist:)
aga kütusekulu kohta niipalju veel,et saaks suvekummid alla siis peaks kh tiba väiksemaks minema ( + üks miinus pidurikettad mis suht läbi ja ei lükka klotse enam laiali eriti ) :S
Minu 3.0 automaat keskmine on mul 11... oleks manuaal siis 10, nagu adi-kingil... niiet veel aitab kütti osta 

Irmscher Omega 3.0 MV6
Ostan:
*Tagumist soojendusega nahkistet
*FL el. klapitavaid küljepeegleid
*Tagumist käetuge topsihoidjaga
Ostan:
*Tagumist soojendusega nahkistet
*FL el. klapitavaid küljepeegleid
*Tagumist käetuge topsihoidjaga